Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият болид на Ферари показал изненадващо добри резултати

Новият болид на Ферари показал изненадващо добри резултати

91
0
Катерам

Новият болид на Ферари е показал изненадващо добри резултати в симулациите във фабриката на тима. Това твърди италианското издание Gazzetta dello Sport, позовавайки се на свои източници в Маранело.

В екипа били приятно изненадани от данните от тестовете на новата кола, с която тимът трябва да се бори за световните титли, които Скудерията не е печелила от 10 години.

За следващия сезон с оглед на малките промени в правилата не се очаква толкова голямо подобрение в скоростта на колите, както бе за 2017 г. – 3 до 4 секунди на обиколка. Затова напредък от около 1.5-2 сек ще се счита за много сериозно постижение.

В тази връзка спортният директор на тима Маурицио Аривабене заяви, че отборът трябва да намери лек за техническите си проблеми от втората половина на миналия сезон, ако иска да спечели титлата през 2018.

„Ако трябва да опиша сезона, ще използвам пример с чаша вода, защото не обичам вино, каза босът. – По средата на годината бяхме жадни. Но накрая изпихме водата, за да глътнем обезболяващо хапче. Трябва да поздравя Мерцедес за успеха. Те заслужиха титлите си.“

Водещият пилот на тима Себастиан Фетел спечели 5 победи през сезона и се бореше за титлата с Хамилтън, която загуби 2 кръга преди края на сезона. В същото време съотборникът му Кими Райконен не бе на добро ниво и не спечели победа през сезона.

Запитан дали нещата при Кими опират и до липса на късмет, Аривабене каза: „Не вярвам в късмета или неговата липса, въпреки че съм италианец. Доверявам се на фактите, а факти значат точки. Понякога е въпрос на гледна точка, защото може да се случи някой да го блъсне, но в края на краищата нещата се измерват по спечелените точки.“