Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Натиснах твърде много и сбърках, обясни Фетел

Натиснах твърде много и сбърках, обясни Фетел

72
0

Себастиан Фетел доминира в свободните тренировки за Гран при на Монако, но в квалификацията остана втори след съотборника си във Ферари Кими Райконен.

Четирикратният световен шампион допусна грешки и при двете си серии в Q3. Впоследствие той призна, че е натискал твърде много в преследване на първата позиция на грида.

„Колата беше добра, чудесна за каране. Аз обаче натиснах твърде много в първата бърза обиколка в Q3 и отворих широко пети завой”, обясни Фетел. „При втория си опит пак прекалих. Вероятно бях твърде алчен, исках прекалено много. Но съм сигурен, че когото и да попитате след квалификация, ще има чувството, че е можел да се справи по-добре. Аз лично не съм толкова доволен, колкото можех да бъда, но Кими свърши страхотна работа.”

Себастиан води в генералното класиране във Формула 1 след пет надпревари през 2017 г. Авансът му е шест точки пред Люис Хамилтън, който ще е значително по-назад на грида в Монте Карло, докато Фетел и Райконен ще преследват първа победа за Ферари в княжеството от 2001 г. насам.

Междувременно Фетел получи официално предупреждение за пресичане на жълтата линия на изхода от питлейна по време на квалификацията. След доклад на рейс директора Чарли Уайтинг стюардите прегледаха видео запис на случката и наложиха санкцията на немския пилот. Това е първо предупреждение за него този сезон. При три се стига до автоматично наказание преместване с 10 места назад на грида.