Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не съм се отказал да търся място в топтим, заяви Хюлкенберг

Не съм се отказал да търся място в топтим, заяви Хюлкенберг

38
0

Нико Хюлкенберг заяви, че не се е отказал да търси място в топтим във Формула 1, въпреки ограничените възможности.

През последните години немският пилот на Форс Индия многократно бе спряган за титулярна позиция във Ферари, Макларън също се споменаваше във връзка с кариерата му. Този сезон той е част и от екипа на Порше, като ще се състезава в 24 часа на Льо Ман, като посочи след първия си старт в WEC, че по-късно ще преценява колко му харесва този шампионат.

Местата в F1 топекипи обаче са крайно ограничени. Мерцедес има договори и с двамата си пилоти – Люис Хамилтън и Нико Розберг. За кокпита на Кими Райконен във Ферари пък се спряга изключително упорито Валтери Ботас.

„Мисля, че голяма част от случващото се в кариерата на един пилот зависи от конкретни моменти. Има много добри състезатели, които не са стигали до достатъчно добри места, тъй като те очевидно са много малко. Иска ми се да мисля, че все още има възможност за мен (да стигна до подобна позиция). Бъдещето ще покаже. Естествено, че изпитвам известно разочарование от факта, че не съм там, където искам. Би било страхотно да карам автомобил, който е в състояние да побеждава, да се боря за титлата. Но ако живееш само с тази мисъл, то това няма да помогне. Трябва да продължиш да работиш и да вървиш напред”, обясни Нико.

Хюлкенберг допълни, че през 2015 г. е по-трудно да направи впечатление, тъй като конкурентоспособността на Форс Индия намаля значително: „Според мен хората знаят, че не винаги пилотът е виновен за ситуацията, ние поне сме наясно. Но понякога просто така се случва. Това е Формула 1.”