Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият двигател ни върна в битката, убеден е Хамилтън

Новият двигател ни върна в битката, убеден е Хамилтън

90
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън,Макс Верстапен

Люис Хамилтън спечели 65-а победа в кариерата си във Формула 1 – 44-а с Мерцедес, триумфирайки в Гран при на Франция. Той се върна и начело в генералното класиране за сезон 2018 г. със 145 точки – 14 повече от Себастиан Фетел, който бе пети на пистата Пол Рикар.

„Благодарен съм за силния уикенд. Екипът ми никога не се отказва. Страхотен ден. Състезанието бе чудесно – най-добрата Гран при на Франция, в която съм участвал. Не съм мислил за шампионата, но искам да съм начело”, коментира веднага след финала Хамилтън.

„Когато си конструктивен и критикуваш сам себе си, подхождаш към предизвикателствата с нови методи и новооткрита решителност, е страхотно усещане да постигнеш добър резултат. За отбора обаче има и разочарование, тъй като съществуваше възможността за двоен успех, каквато е крайната цел на екипа.”

„Чувствах се много добре с баланса на колата. Макс [Верстапен] вървеше с прилично темпо, но бях в състояние да поддържам разликата на около пет секунди. Новият двигател ни върна в битката с всички останали, които смениха агрегатите си в Канада. Хората в отбора ни могат да са доволни от чудесната си работа. Но ни предстои дълъг път и ще продължим да се трудим през останалата част от сезона така, както го сторихме днес.”

Техническият шеф на Мерцедес Джеймс Алисън сподели, че е трудно да си нещастен в ден, когато отборът ти е спечелил надпревара с такъв стил, върнал си е лидерството в генералното класиране при пилотите и е увеличил аванса си в това при конструкторите.

„Люис направи прекрасно състезание и контролираше всичко – беше безгрешно представяне. Но е трудно да не се чувстваме зле заради Валтери [Ботас], чийто уикенд също вървеше прекрасно до първи завой, където състезанието му бе провалено, и то не по негова вина. Хубавото е, че автомобилът ни се представи страхотно през целия уикенд и можем да отпътуваме за Австрия, изпълнени с оптимизъм”, каза Алисън.