Начало Картинг Наградиха призьорите в Националните картинг серии

Наградиха призьорите в Националните картинг серии

279
0

Пилотите, участвали в Националните картинг серии този сезон, получиха своите медали и купи на специално годишно награждаване, което се състоя в базата на Motorsport Academy на картинг пистата Тодор Славов в Твърдица.

Своите купи получиха първите трима от 5-те класа – този от Академия за млади пилоти (AMP), Мини БГ, Мини, Ротакс Джуниър и Ротакс Сениор. Медали получиха и всички, записали класиране в съответните класове.

Класирането е сформирано от проведените 3 кръга – един в Хасково и два в Кюстендил. Шампион в AMP е Христо Младенов, следван от Андрей Георгиев и Николай Причкапов.

В клас Мини БГ купата си първото място получи Юлиан Димитров, а негови подгласници бяха Данислав Арсов и Христо Младенов.

В Мини убедителен първенец е Никола Цолов с 3 победи от 3 кръга. Втори се нареди Николай Колев, а трети Люсиян Савов.

В Ротакс Джуниър трофеите за първите 3 места получиха шампионът Дейвид Митов, вторият Паоло Христов и най-бързата сред жените Лора Христова.

В Ротакс Сениор шампион с 2 победи от 2 проведени кръга стана Любомир Гърков. Втори стана Любомир Маринков, следван от Дейвид Петров.

По време на церемонията бе обявено, че в момента се подготвя предварителен календар за следващия сезон, като предстои да бъдат уточнени пистите, на които ще се проведат състезанията. Идеята е да има и надпревари в чужбина.