Начало Автомобили Новият Opel ADAM ROCK S е всичко друго, но не и сладникав

Новият Opel ADAM ROCK S е всичко друго, но не и сладникав

76
0

Всичко друго, но не и сладникав и определено не и тихичък – напълно новият Opel ADAM ROCKS S ще отбележи своята световна премиера на международното автомобилно изложение в Амстердам (AutoRAI, 17-26 април). Със своята солидна, мускулеста осанка, сгъващият се платнен покрив Swing Top и мощния 1.4-литров турбо мотор ECOTEC, дългият 3.75 метра ADAM ROCKS S привлича клиентите, които искат да комбинират динамичното шофиране извън града с жаждата за приключения, усещането за открито пространство и стилния дизайн.

Мощният двигател ECOTEC със 110 кВт/150 к.с. със Start/Stop система изразходва едва 5.9 литра бензин на 100 километра в комбиниран цикъл, еквивалентен на 139 г/км CO2. Той е оборудван с 6-степенна трансмисия с къси предавателни числа. Ускорението е близко до това на малък спортен автомобил – 100 км/ч се достигат за 8.5 секунди – но ADAM ROCKS S впечатлява главно със страхотната си еластичност: Ускорението от 80 до 120 км/ч на пета предавка отнема едва 7.9 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч.

По този начин, ADAM ROCKS S е перфектно оборудван за бързи и спортни екскурзионни приключения. Освен това, специално настроената спортна ходова част, снижена с 15 мм в сравнение с тази на ADAM ROCKS и директното спортно кормилно управление увеличават още повече удоволствието от шофирането, особено по криволичещи междуградски пътища. Спирачната система с голям капацитет и системата ESP, която може да бъде деактивирана, предлагат на амбициозните водачи възможността безопасно да доведат рок енд рол атлета до границата на възможностите му.

„Комбинацията на солидната приключенска визия с изострените и директни спортни възможности осигуряват на ADAM ROCKS S неговата уникална индивидуалност,” отбелязва Марк Адамс, вицепрезидент на Opel, отговорен за дизайна.

„Типичните защитни облицовки и мощно изразените контури на страничните прагове дават целенасочено излъчване в комбинация с двигателя и ходовата част, осигуряващи истинско удоволствие от шофирането,” добавя Нийлс Льоб, главен дизайнер на проекта ADAM ROCKS S.

ADAM ROCKS S комбинира могъщата индивидуалност с удоволствието от пътуването под открито небе. Стандартният сгъващ се платнен покрив SwingTop ви осигурява бърз достъп до небето над вас. Той е електрозадвижван, управлява се с помощта на бутон, разположен в предната част на облицовката на тавана и се сгъва за едва 5 секунди. ADAM ROCKS S стъпва стабилно на пътя с широката си предна и задна следи (съответно 1,472 и 1,464 мм), осигуряващи му силно присъствие. Специалният му спортен костюм включва удължена задна броня прорязана от видим, ярко оформен накрайник на изпускателната тръба и заден спойлер със силно визуално  присъствие върху покрива.

За да позволи на всеки да индивидуализира визията на своя собствен ADAM ROCKS S в съответствие с личните си предпочитания, на разположение са единайсет цвята на каросерията, които могат да бъдат комбинирани с пет цвята на покрива, включително нов ярък червен ‘Red ‘n’ Roll’, който е запазен само за S моделите от семейството на ADAM. Като опция, цветовата тема ‘Red ʼn‘ Roll‘ може да получи главна роля и в спортния интериор, придавайки специална нотка на предлагания като допълнително оборудване кожен пакет с отопление на седалката и волана.

Паркирането в града се превръща в детска игра, когато ADAM ROCKS е оборудван със системата Advanced Park Assist. При скорости на движение под 30 км/ч тя идентифицира подходящи пространства за паркиране и извършва автоматизирано маневрите за тази цел. Системата Advanced Park Assist винаги е в комбинация със системата Side Blind Spot Alert. Тя използва ултразвукови сензори, на базата на чиито сигнали предупреждава водача за опасност при смяна на лентата. Системата Side Blind Spot Alert работи при скорости в диапазона от 11 км/ч до 140 км/ч.

Но дори и най-динамично настроеният водач няма нужда да се лишава от пълноценна комуникационна свързаност – с помощта на системата на Opel IntelliLink светът на смартфони, както с Android, така и Apple iOS се пренася в интериора на ADAM ROCKS S.