Начало Formula E News Наказание за Розенквист даде победата на Буеми във втория старт в Берлин

Наказание за Розенквист даде победата на Буеми във втория старт в Берлин

34
0

Наказание на Феликс Розенквист (Mahindra) от 10 секунди даде победата на Себастиан Буеми (Renault e.dams) във второто състезание за уикенда от електрическата Формула Е в Берлин.

Шведът финишира първи на 2.9 сек пред Буеми, но получи санкцията за опасно освобождаване от бокса. Куриозното е, че в ситуацията беше замесен другият пилот на Mahindra Ник Хайдфелд. Все пак Феликс запази второто място, а трети завърши Лукас ди Граси (Team Abt).

Розенквист водеше в състезанието от старта до финала след отлично потегляне и много силна първа обиколка, в която натрупа 2 сек пред Буеми. Последният трябваше да се защитава от атаките на Хосе Мария Лопес и Сам Бърд – и двамата от екипа на DS Virgin. След това швейцарецът започна да доближава лидера и в обиколката преди смените на колите бе на 0.5 сек зад него.

Питстопът на Розенквист премина нормално, но при излизането той едва не се удари с Хайдфелд, който в този момент влизаше в гаража за смяна на болида. Това коства малко забавяне на Феликс, но пилотът на Mahindra все пак се върна пред Буеми на пистата.

Последва обявяване на наказанието от 10 сек за опасно пускане, които бяха добавени към времето на Розенквист след финала. След като разбра за санкцията, Розенквист натисна, като успя да остане на 3 сек пред Ди Граси и поне да бъде 2-и.

След това състезание преднината на Буеми в шампионата нарасна на 32 точки пред Ди Граси, след като бе намаляла на 25 т. след дисквалификация на швейцареца след предното състезание вчера в Берлин.