Начало Автомобили Новият SUV DS 7 CROSSBACK: Иновация и опит от Париж

Новият SUV DS 7 CROSSBACK: Иновация и опит от Париж

79
0

“DS 7 CROSSBACK предвещава нова ера за автомобилите DS. В този глобален SUV с рафиниран и високотехнологичен дизайн, изработката е съчетана с технологични иновации, отразяващи съвременните ноу-хау технологии на Франция. Неговото съвременно оборудване въвежда нови нива на удобство при шофиране и ефективност. DS 7 CROSSBACK символизира бъдещето на Автомобилите DS, марка, чиято нагласа на мечтател е представена в нейните първи модели”, заяви изпълнителният директор на DS Ив Бонфон. “DS 7 CROSSBACK ще се хареса на всички онези, които са в синхрон с последните тенденции, хора, които обичат да пътуват, които обичат удоволствието и лукса и преди всичко добрия вкус”.

Харизматичен, мощен и чувствителен, DS 7 CROSSBACK незабавно разкрива своята оригинална индивидуалност и перфектен контраст, който се вижда в дизайна. Хоризонталните хромирани DS WINGS върху предната част със своите силни, добре балансирани линии създават чувство за престиж и напълно изразяват благородството, ефективността и харизматичния характер на автомобила. Този забележителен SUV се откроява с присъствие и интериор, оптимизиран за всички пътници, незабавно създаващ усещане за луксозен комфорт и пространство.

Два 12-инчови екрана са разположени в сърцето на купето. Първият е иновация в изключително конкурентния свят на SUV автомобилите: той работи с навигационната система, като същевременно управлява мултимедиен интерфейс, функциите MirrorScreen и DS CONNECT. Вторият е екран с възможност за персонализиране, предназначен за цифрово арматурно табло.

„Всеки DS съчетава широко и уникално ноу–хау, което отразява индивидуалните очаквания на всеки клиент. Нашите талантливи дизайнери, инженери и тапицери са използвали техния богат опит в интериора на автомобила, като използват първокласни материали и педантичен подход на истинско майсторство”, обяснява директорът „Дизайн” Тиери Метрос.

Интериорът на DS 7 CROSSBACK е с все по-големи възможности за персонализиране. DS 7 CROSSBACK се предлага с възможност за избор между пет интериорни решения. Тези пет „Вдъхновения” отразяват стила на живот и очакванията на всеки клиент, темперамента на клиентите и преследването на удовлетвореност с колата на техния имидж.

В чест на Париж, родното място на марката DS, „Вдъхновенията” са наречени Bastille – Бастилията, Rivoli – Риволи, Faubourg – Фобур и Opéra – Операта, без да забравяме Ефективната Линия, „Вдъхновение” за онези с нагласа за Grand Tourer, като наскоро пуснатото ниво на тапицерията със същото име.

DS 7 CROSSBACK има автоматично хибридно бензиново задвижване, включващо:

– 200 bhp бензинов двигател,

– два електрически двигателя (с мощност от 80 kW всеки),

– новата автоматична трансмисия с 8-степенна скоростна кутия (EAT8), разположена напречно на предната ос, между 200 bhp бензинов двигател и един от електрическите двигатели

– литиево-йонният акумулатор с капацитет 13 kWh и изходна мощност 90 kW, разположени под пода на 2 ред седалки,

– задвижвана от втори електрически двигател задна ос, предоставящ забележително ниво на ефективност и при това, като осигурява 4WD използване и възможности.

Допълнителната енергия се доставя от два електрически двигателя (до 80 kW всеки и 90 kW комбинирана мощност) към бензинов двигател, което прави мощност до 300 bhp.

Версията има три възможни експлоатационни режима: 100% електрически (ZEV), хибриден или комбиниран (SPORT) и 4WD. Акумулаторът се възстановява, когато автомобилът забавя (спиране подаването на газ и при натискане на спирачка).

При изцяло електрическа работа, 13 kWh акумулатор осигурява задвижване за разстояние от 37 мили (60 км). Тази ефективност е подпомагана от оптимизираната аеродинамика.

В стандартен режим в контакт 16А, зареждането отнема 4 часа и половина. В бърз режим, може да отнеме по-малко от два и половина часа, със зарядно устройство 6.6 kW, което се включва в 32 A контакт.