Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Близкоизточния фронт нищо ново

На Близкоизточния фронт нищо ново

39
0

От: Йордан Севов и Светлана Симеонова
Снимки: Arthur Till ATP Sportnews Luxembourg и Getty Images Shell

Ако някой се е съмнявал в превъзходството на Ферари, след Гран при на Бахрейн едва ли е продължил да мисли така. “Червените” отново спечелиха по безапелационен начин със 17-ата двойна победа за дуета Шумахер – Барикело. Нито пясъка на пустинята, нито фактът, че трасето е напълно непознато затрудниха Скудерията. Михаел Шумахер отново доказа, че се адаптира много бързо към новите трасета. След като фактически спечели първия старт в Малайзия през 1999 г. и отстъпи победата на Еди Ървайн, германецът бе безпощаден и на първото състезание в Индианаполис през 2000 г. Подобно бе развитието на нещата и сега. Шумахер и Барикело се помъчиха да направят някакво състезание помежду си, докато другите изостанаха далеч назад. “Стана изключително интересно състезание”, каза в коментара си за надпреварата бившия пилот от F1 Хайнц-Харалд Френцен. “Разбира се, ако забравим за Ферари… Те просто караха в друго състезание.”
Конкурентите. Какво да кажем за тях. “Изглежда най-добрият начин да генерираме интерес е като непрекъснато правим грешки.” Тази констатация на Рон Денис като че ли описва напълно точно състоянието на Макларън в момента. Изгърмели двигатели, блокирали скоростни кутии, спукани гуми, проблеми със спирачките и цялото шаси, едва ли има нещо, с което хората на Денис да нямат неприятности. След като бяха слагани сред фаворитите за титлата, сега са в калта и едва ли лесно ще измъкнат от нея. Трябва им поне малко време, с което те просто не разполагат.

Е, все пак сезонът е много дълъг. Остават още цели 15 надпревари. Да се раздават титлите сега ще бъде прибързано особено като се има предвид развитието на събитията от преди една година. Тези, които следят Формула 1 отдавна знаят, че всичко може да се промени, дори след едно единствено състезание…