Начало Дакар Наказания за Съндърланд и Бенавидес сложиха край на надеждите им за победа...

Наказания за Съндърланд и Бенавидес сложиха край на надеждите им за победа в Дакар

51
0

Сурови наказания от 1 и 3 часа съответно за Сам Съндърланд с КТМ и Кевин Бенавидес с Хонда сложиха край на надеждите на двамата за победа в тазгодишното издание на рали Дакар при моторите. Двамата заемаха 4-о и 6-о място в генералното класиране след 8-ия етап, като бяха на 6:35 мин и 21:41 мин от лидера.

Миналогодишният шампион  имаше всички шансове да се бори за местата на подиума, но съдиите на състезанието му наложиха добавяне на 60 мин към времето заради непозволени модификации по GPS-a на навигационната му система.

Бенавидес пък получи 3 часа санкция за използване на бележи по резервоара на мотора, които да му помагат в намирането на верния път. Той ги е бил скрил на старта на етапа, а след това снимки и видео материали доказвали тяхното използване по време на отсечката.

Така Съндърланд се срина до 9-ото място, а Бенавидес до 14-ото. Последният заяви, че тимът му използва това от няколко дни и досега не е имало проблем, като дори е имало оплакване на друг моторист, който е заснел с телефона си записките. Тогава стюардите са казали, че няма защо да бъде налагано наказание.