Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наредили на Окон да пропусне Хамилтън в Монако

Наредили на Окон да пропусне Хамилтън в Монако

47
0
Естебан Окон

Естебан Окон е получил нареждане от бокса да пропусне Люис Хамилтън по време на състезанието в Монако. Това потвърди спортният шеф на Мерцедес Тото Волф.

Хамилтън спря в бокса за смяна на гуми още в 12-ата обиколка и излезе зад пилота на Форс Индия – на 6-о място, а на следващия тур го изпревари на шикана след тунела.

Това му даде шанс да се движи с по-високо темпо и да се изпревари Рикиардо и Фетел с пресичаща стратегия, което обаче не се случи и след спиранията в пита на Даниел и Себастиан, Люис отново беше на 3-а позиция, на която и в крайна сметка завърши.

„Дали съм получил нареждане да пропусна Люис? Аз съм пилот на Мерцедес и трябва да питате шефа. Но беше безсмислено да се боря с Люис, особено при положение, че той имаше нови гуми“, каза Окон пред Sky Italia.

Репортер на белгийското издание Le Derniere Heure попитал Волф дали е имало заповед, на което австриецът отговорил: „Да, такива бяха нещата“.

Самият Окон заяви, че е останал възхитен от темпото на болида си по време на състезанието. Французинът стартира 6-и и завърши на тази позиция, като успя да задържи зад себе си Гасли, Хюлкенберг и Верстапен в края.

На моменти той дори беше по-бърз от движещите се пред него Ботас и Райконен, което бе впечатляващо. Това бе най-доброто представяне на Окон от началото на сезона, което помогна на Форс Индия да се утвърди на 6-ото място при отборите.

„Темпото ни беше невероятно, каза Естебан. – В някои моменти бях най-бързият пилот на трасето, което бе много впечатляващо. В определени етапи настигах Кими и Ботас с по 1 секунда на обиколка. Мисля, че много добре разбрахме гумите.“