Начало Лайфстайл НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА

НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА

104
0

На официална пресконференция в СБА вчера бе даден старта на традиционната акция “Светлина”. Volvo и МОТО-ПФОЕ за 4-та поредна година подпомагат КАТ и СБА в тази животоспасяваща инициатива. Кампанията се провежда в рамките на дългосрочния социален проект „Мисли преди да седнеш зад волана”, на който Мото-Пфое също е основен патньор.
На срещата с медиите бранд-мениджърът на Volvo Христина Баева акцентира върху ангажираността на марката Volvo с опазването на човешкия живот и припомни, че в периода 1 ноември – 1 март е задължително шофирането със запалени светлини дори през светлата част от денонощието. В зимния период видимостта е от жизнено значение за опазване на живота на всички участници в движението и най-вече на пешеходците. По тази причина до 16 януари 2008 год. в сервизите на МОТО-ПФОЕ всеки желаещ може безплатно да провери изправността на осветителната система на автомобила си.
Ангажираните с акцията институции апелираха към широка медийна подкрепа, чрез която да се напомни за черната статистика на пътните произшествия и която може да провокира промени в поведението на водачите. Подчертани бяха четирите основни причини за катастрофите на пътищата: превишена скорост, неправилна изпреварване, неправоспособност за управление на МПС и употреба на алкохол. Всички те допринасят за многобройния и, за съжаление, нарастващ брой жертви на пътно-транспортни произшествия. Забелязва се една глобална тревожна тенденция към увеличаване на броя на загиналите на пътя граждани. Тя касае дори родината на Volvo Швеция, позната с разумното шофиране на водачите на автомобили.
В България тенденцията също е такава и, ако не се промени, по пътищата на страната ни тази година ще загинат 500 души. Тази тъжна действителност ние, от Volvo, с все сили се стремим да предотвратим.