Начало Рали Нювил най-бърз в шейкдауна на рали Турция

Нювил най-бърз в шейкдауна на рали Турция

50
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил с Хюндай i20 беше най-бърз в шейкдауна на рали Турция, 10-и кръг от първенството на WRC. Белгиецът премина през дългата 4.7 км отсечка, която бе доста камениста и неравна, за 3:24.9 мин. Така той изпревари с 1.6 сек основния си конкурент за титлата Себастиен Ожие от М-Спорт.

Яри-Мати Латвала с Тойота, който беше най-бърз след първите 2 преминавания, остана 3-и с изоставане от 2.1 сек спрямо лидера. Челната петица оформиха От Танак с Тойота и Елфин Еванс с Форд Фиеста от М-Спорт.

„Натиснах малко повече в последния ми опит и колата се усещаше добре при тези условия, каза Нювил. – Знаем, че автомобилът ни е силен на такива пътища, но освен това имахме добро сцепление при второто преминаване. Надявам се, че ще се възползваме от това по време на ралито.“

Според белгиеца заради тесните и спънати участъци с камъни, в Турция ще се изисква различна стратегия спрямо обичайната. Което означава, че той, като първи по отсечките утре, няма да натиска повече от другите, за да компенсира по-лошите условия по трасето.

Проблеми по време на шейкдауна имаше Андреас Микелсен с Хюндай, който счупи скоростната кутия и трябваше да се прибере в сервиза след само едно преминаване.