Начало Рали Нювил увеличи преднината си в Португалия преди последния ден

Нювил увеличи преднината си в Португалия преди последния ден

68
0

Тиери Нювил с Хюндай увеличи преднината си на върха преди последния ден на рали Поругалия, 6-и кръг от първенството на WRC. След 15 скоростни отсечки белгиецът води с 39,8 сек пред Елфин Еванс.

Условията днес по трасетата бяха по-добри спрямо вчера, като Нювил първо запази гумите си, а в следобедните 4 етапа атакува, за да увеличи аванса си от 12 на близо 40 сек.

Тиери заложи на комбинация от меки и твърди гуми, която се оказа печеливша за последната отсечка на мокро. Еванс също поддържаше добро темпо и преди последните 5 етапа има аванс от 17.4 сек пред Дани Сордо. Последният се завъртя на финалната отсечка за деня. Така испанецът бе доближен само на 4.7 сек от Теему Сунинен с Форд Фиеста.

Финландецът пък е преследван от своя сънародник Есапека Лапи с Тойота на 5-а позиция, като разликата между двамата е 11.1 сек. Мадс Остберг със Ситроен е 6-и, следван от съотборника си Крей Брийн, като спечели една позиция след отпадането на Крис Мийк с третия заводски Ситроен C3. Последният катастрофира в 12-ата отсечка.