Начало Formula E News Ню Йорк може да приеме състезание от Формула Е

Ню Йорк може да приеме състезание от Формула Е

48
0

Състезанието от шампионата на Формула Е може да се проведе в Ню Йорк през следващия сезон. Изпълнителният директор на сериите Алехандро Агаг заяви, че градът има шанс да се превърне в един от новите домакини на изцяло задвижваната с електрическа енергия формула, като надпреварата може да бъде дори последна на сезон 2016/2017. Агаг ще пътува до САЩ този месец като част от програмата си, включваща още посещение на държави в Близкия Изток и Азия. Целта е да се набележат и изберат всички домакини на надпреварите за 3-ия поред сезон.

„Мечтата ми е да има надпревара в Ню Йорк, заяви Агаг пред Аутоспорт. – Активно работя за план да има състезание там. Има вероятност да поставим състезанието и в края на следващия сезон. Ще бъде трудно, но не и невъзможно. Като цяло имаме интересни варианти за състезания.”

През миналата година бяха дискутирани варианти за състезания в Канада, Австралия и Швейцария, както и опцията за състезание в Близкия Изток през декември или януари. Затова може да отпаднат едно или две състезания, като това в Пунте дел Есте, Уругвай е основният кандидат.

Потенциално отпадащо състезание е и това в Пекин, като Агаг лично иска да бъде запазено. Но то трябва да се проведе през септември, а не през октомври, когато времето е по-благоприятно и не вали дъжд. Очакванията са календарът, който в момента е от 10 състезания, да се разрасне до 12, колкото е и настоящото ограничение от правилата.