Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма проблеми с двигателя на Хамилтън след Австралия

Няма проблеми с двигателя на Хамилтън след Австралия

59
0
Люис Хамилтън

Двигателят на Люис Хамилтън е без проблеми след Гран при на Австралия, обявиха от екипа на Мерцедес. Британецът водеше в състезанието, след което загуби лидерството от Себастиан Фетел, който направи спирането си в бокса при виртуална кола за сигурност.

След това световният шампион се опита да притисне пилота на Ферари и да го изпревари, но в стремежа си моторът му започна да достига притеснително високи температури, след което той върна газта и се отказа да гони Себастиан, завършвайки втори.

В тази връзка инженерният директор на Мерцедес на пистата Андрю Шовлин разкри, че температурите на двигателя наистина са достигнали близо до лимита, но няма индикации, че са го надминали и съответно няма поражения по самия агрегат.

„Може да сте чули, че казахме по радиото на Люис, че двигателят става горещ, което е факт. Когато колите се следват една с друга толкова близо, нямаш чист въздух към радиаторите, които да поддържат мотора хладен, каза Шовлин.

– Ако температурите отидат близо до границата на позволеното, ние ги следим много внимателно и трябва те да не бъдат надвишавани. В случая с Люис те бяха добре. Бяха близо до лимита, след което Люис видя, че не може да изпревари и намали темпото.“