Начало Formula E News Нико Розберг се интересува от Формула Е

Нико Розберг се интересува от Формула Е

32
0

Нико Розберг заяви, че е заинтересуван от Формула Е, но за момента не планира да кара в шампионата. В началото на декември той прекрати кариерата си във Формула 1, след като спечели първата си и единствена титла в спорта. Той заяви, че е взел решението, за да прекарва повече време със семейството си, но не изключва възможността да продължи да се състезава другаде в бъдеще.

В момента Розберг има ролята на посланик на марката Мерцедес, което би му дало възможност да влезе във Формула Е през сезон 2018/2019, когато немския концерн ще се присъедини към сериите.

„Интересувам се от Формула Е, защото спортът набира популярност доста бързо, заяви Нико. – Всички виждаме колко успех постига до момента. Той е нов шампионат и е поел в различна посока. Има голямо бъдеще и го следя с интерес, но засега само като зрител.”

Изпълнителният директор на електрическия шампионат Алехандро Агаг заяви, че изпитва огромен респект към оттеглянето на Нико дни след като стана световен шампион и го приветства да дойде в сериите.

Розберг би станал вторият световен шампион от Формула 1, който отива във Формула Е, след Жак Вилньов. През настоящия 2016/17 сезон пък цели 7 от 20-те пилоти са карали и във Формула 1.