Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Латифи остава във Формула 2 следващия сезон

Латифи остава във Формула 2 следващия сезон

84
0
Никола Латифи

Никола Латифи ще продължи да се състезава във Формула 2 през следващия сезон. Канадецът ще кара за 3-а поредна година сериите, като ще бъде пилот на екипа на DAMS. Латифи завърши миналия сезон на 9-о място с една победа и още 2 подиума.

През 2019 г. той ще бъде и резервен пилот на Уилямс. Баща му Майкъл Латифи инвестира 200 милиона паунда в Макларън миналото лято, ставайки акционер, като се очакваше това да доведе до идването на сина му в тима.

Това обаче в крайна сметка не се случи, като в тима от Уокинг ангажираха Карлос Сайнц и Ландо Норис на мястото на оттеглилия се от спорта Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн.

Като резервен пилот за екипа на Франк Уилямс, Латифи ще участва в 6 свободни тренировки през 2019 г., ще кара в 2 дни от тестовете по време на сезона и в 1 ден от изпитанията преди началото на следващия сезон.

„Целта ми за следващата година е напълно ясна. Искам да се боря за титлата при пилотите и да помогна на DAMS да спечели отборния шампионат, каза Латифи. – Да карам за този ми даде възможност да покажа уменията си, което пък ми помогна да си осигуря роля в екипа на Уилямс в F1.”