Начало Рали Николай Златков отново победител в Националното планинско състезание за 2007 г.

Николай Златков отново победител в Националното планинско състезание за 2007 г.

316
0

Николай Златков отново победител в Националното планинско състезание за 2007г.
За пореден път, Николай Златков с кола Опел Астра Х3, спонсориран от последния проект на Bellevue Property Management – Ваканционно СПА селище “Баня” спечели първо място в 7-ми кръг от Националното планинско състезание, което се проведе в Самоков този уикенд. По традиционния маршрут между с. Бели Искър и Боровец, Ники Златков показа най-бързо време като остави своите съперници Милчо Стефанов и Кирил Илиев на съответните 2-ро и 3-то място. Победителите бяха почетно наградени от кмета на град Самоков – Ангел Николов.
Награждаването на състезателите в този кръг от Националното високопланинско състезание се проведе пред х-л Ястребец, където освен, че Златков отнесе шампионската купа в клас Х, той зае и почетното второ място в генералното класиране за същия клас. Извоюваната победа нарежда колата на Prospeed на безспорното лидерско място в тазгодишното Национално състезание, от което остават още 3 кръга.
На 25-26 август предстои да се проведе 8-ми кръг от Националния планински шампионат в Пещера, а след планинско “Българка” в Сливен / 22-23 септември / и последният състезание в Шумен / 06 –07 октомври/ ще бъде обявен и националният шампион на България.
Единствената жена в състезанието Екатерина Стратиева показа на мъжете от клас А истинско майсторство, което и донесе 2-ро място. Тя получи и специална награда от домакина на награждаването х-л “Ястребец” – нощувка в хотела и достъп до всички СПА процедури, който той предлага.
За отбора на Prospeed:
Prospeed Motorsport е фирма специализирана в силовия тунинг и подготовката на състезателни автомобили за пистови, рали и драг надпревари. Техническият екип на компанията се състои от млади, високо квалифицирани механици и инженери, които са превърнали професията си в начин на живот. Натрупаният за повече от 10 години опит в автомобилния спорт, сериозните инвестиции в оборудване, собствени разработки и тестове, гарантират качеството и професионализма на предлаганите от нас продукти и услуги.
През 1993 год. Prospeed създава собствен отбор като Ники-Рейсинг рали тим. Има създадена собствена технологична база и автомобилен парк. До 1999 година се занимава с подготовката и участието в автомобилни състезания с автомобили Лада.
От началото на 2000 г. отборът участва с автомобил Toyota Celica GT4, нает от JM Engineering. Това дава друго измерение на предлагания рекламен продукт. Новото име на отбора е Prospeed Motorsport. Участията през 2000 г. и трите вице шампионски титли са доказателство за добрата стратегия и високия професионализъм на отбора.
През 2002 г. отборът участва с два автомобила: Subaru Impreza WRC нает от английския DMG motorsport и Ford Escort gr A. Съвместната работа през тези години са английските и чешки инженери и механици открива нови хоризонти в подготовката и експлоатацията на спортни автомобили от най-високо технологично ниво.
През 2003 г.
Prospeed motorsport закупува автомобил Opel Astra 2.0 16V група А, който е изцяло ревизиран и преоборудван от екипа, като двигателят и някои други агрегати са изцяло преработени или изработени от Prospeed.
Основател и директор на клуба е Николай Златков.

Спонсори:
Ваканционно СПА селище “Баня” – официален спонсор на екипа на Prospeed
Ваканционно СПА селище Баня с инвеститор – Иммофинанс ЕАД  е комплекс с уникална концепция за почивка сред природата, за вдъхновение и обновление. Селището е локализирано в полите на три величествени планини – Пирин, Рила и Родопите, на 5 км. от ски пистите на Банско, в район с лечебни минерални извори с температура на водата 58° С. За неизчерпаемите природни богатства на региона говорят останките на стара Римска баня в селото и на турски хамам. 
Комплексът се изгражда върху 27 680 кв. м. площ и включва еднофамилни и двуфамилни ваканционни къщи, 4 – звезден луксозен хотел и просторен и модерен СПА център.  Допълнение към луксозната атмосфера е джакузи пред всяка от къщите в комплекса. Проектиран и изграждан в хармония с уникалните местни природни богатства, комплексът акцентира върху съвършената хармония между девствена природа и висок стандарт. Гостите и собствениците на жилища в комплекса ще се възползват от възможностите за целогодишен туризъм – ски и СПА през зимния сезон, планински туризъм, спорт и релаксация през останалите сезони.


Белвю Пропърти Мениджмънт управлява ексклузивно изгражданите от Иммофинанс ЕАД инвестиционни проекти – жилищни комплекси от затворен тип в град София, ваканционни селища и търговски комплекси.
Всеки един от проектите, от които най-новият “Баня” в с.Баня, привличат с индивидуален стил и уникална  атмосфера  – със завладяващото усещане за свобода край морето или с чистата сила и дух на планината.
Философията SPA & Wellness lifestyle е заложена при проектирането и изграждането на всеки един от комплексите.