Начало Автомобили Nissan очаква европродажбите на LEAF да се увеличат с двуцифрен процент през...

Nissan очаква европродажбите на LEAF да се увеличат с двуцифрен процент през 2015 г.

68
0

Nissan очаква европейските продажби на изцяло електрическия LEAF да се увеличат с двуцифрен процент през 2015 г. след рекордния брой реализирани автомобили през наближаващата края си 2014 г.

Според директора на департамент продажби на електрически автомобили за Стария континент Жан-Пиер Диерназ е възможно ръстът да достигне 25%.

– Смятам, че догодина би трябвало отново да имаме двуцифрено увеличение – коментира той пред Automotive News Europe.

LEAF е най-добре продаваният електрически автомобил в Европа. Nissan постигна спестяване на средства, което се отразява и на крайния клиент. Освен това електрическата кола получава сериозни облекчения на отделни пазари. Във Великобритания например се предлага LEAF Visia за 3200 паунда по-малко, което сваля стойността на ниво да се конкурира с компактни модели като Volkswagen Golf и Ford Focus. Въпреки по-ниските цени пък, автомобилът носи печалби на производителя си, допълни Диерназ.

Nissan продължава развитието си в сегмента на електрическите модели, като пусна такава версия на минивана си NV200 – e-NV200. Той се прави в завода на компанията в Барселона (Испания) и използва същия батериен блок като LEAF, който от своя страна се произвежда в Съндърланд (Великобритания) с капацитет от 63 000 броя годишно.