Начало Автомобили Nissan LEAF с увеличен до 378 км пробег

Nissan LEAF с увеличен до 378 км пробег

87
0
Себастиан Фетел

Новият Nissan LEAF е най-модерният в света масов електрически автомобил (EV). Изцяло електрически, оборудван с гениални технологии, новият Nissan LEAF е първият автомобил на компанията в Европа, който ще въведе първи части от най-модерната технология за подпомагане на водача. Leaf е оборудван с последните иновативни решения като e-Pedal, позволяващ да шофирате и натискате педала на спирачките по един напълно нов и безпроблемен начин.

“Новият Nissan LEAF е движеща сила за Nissan Intelligent Mobility, която е основната стратегия на Nissan за бъдещето,” казва Хирото Сайкава, президент и главен изпълнителен директор на Nissan. “Новият Nissan LEAF, със своя увеличен автономен пробег, комбиниран с еволюцията на технологията за автономно управление, каквато е ProPILOT Park и просто работещият e-Pedal, укрепват лидерството на Nissan в сферата на електромобилите и увеличават отпечатъка на електрическите автомобили в световен мащаб. Leaf разполага също с основните и най-силни черти, които ще бъдат внедрени в бъдещите модели на Nissan.”

Nissan Intelligent Mobility e проектът на компанията, целящ да предефинира бъдещето на шофирането. Той се грижи да развие ролята на автомобила, която да е нещо повече от само начин на придвижване. Nissan Intelligent Mobility се определя от начина, по който автомобилът се управлява, как се задвижва и как се интегрира в обществото.

Със своята начална интеграция на технологиите ProPILOT, модерно електрическо задвижване и уникална способност да захранва сградите, към които е свързан, новият Nissan LEAF е въплъщение на Nissan Intelligent Mobility.

Nissan Intelligent Power: e-powertrain

Фокусната точка на Nissan Intelligent Power в новия Nissan LEAF е неговият e-powertrain, който предлага подобрена енергийна ефикасност, увеличени въртящ момент и мощност за по-добра динамика. В допълнение на този нов задвижващ тракт идва високотехнологичният пакет литиево-йонни батерии, които осигуряват по-висока мощност и капацитет за съхранение на енергия.

Наред с подобрената енергийна ефикасност, новият електрически задвижващ тракт предлага вълнуващо, линейно ускорение с мощност от 110 кВт. Въртящият момент е увеличен до 320 Нм, което води до по-бързо ускорение.

Пробегът на новия Nissan LEAF е увеличен до 378 км (New European Driving Cycle) с едно зареждане. За тези, които искат да стигнат по-далеч със своя нов LEAF, в края на 2018 Nissan ще представи версия с по-мощен мотор и капацитет на батерията. Тази версия ще предложи още по-голям пробег, давайки възможност на клиентите да избират в зависимост от своите нужди за придвижване.

Nissan Intelligent Integration: захранване чрез батерията на обществена инфраструктура

Новаторската визия на Nissan за потенциала на електрическите автомобили не спира до захранването на новия Nissan LEAF. Батериите на автомобила могат да се използват и за мобилни енергийни устройства.

Технологията Vehicle-to-Grid (V2G) комбинира двупосочно зареждане, което позволява електрическите автомобили да са изцяло интегрирани в електрическата мрежа. Тя помага да се подобри обработването на непрограмируеми потоци от възобновяеми енергийни източници, като по този начин прави възобновяемите енергийни източници още по-широко интегрирани и достъпни. Системата работи, като позволява на собствениците на Nissan EV да се свързват към мрежата, за да играят активна роля в мрежовите услуги, като същевременно дават възможност за алтернативен източник на доходи. След като веднъж тази технология навлезе масово на пазара, V2G ще промени правилата на играта за собствениците на електрически автомобили Nissan, тъй като те ще станат активни участници на енергийния пазар.

Работата по развитието на едно по-устойчиво общество означава ежедневно да взимаме по-добри решения. xStorage, система за съхранение на енергия, черпи от колективния опит на най-добрите в индустрията, за да направи домашното потребление на електричество по-ефикасно и по-устойчиво. xStorage Home съхранява енергия в най-икономичните часове от денонощието, като контролира как и кога тази енергия се използва, спестявайки по този начин пари на клиентите и подобрявайки цялата енергийна система. Той безпроблемно интегрира в един блок целия хардуер и софтуер, необходими за контрол и съхранение на енергията, от която се нуждае едно домакинство. Използван за осигуряване на мрежови услуги, xStorageHome може да се зарежда от мрежата или да се разрежда в мрежата, за да генерира гъвкавостта, необходима за допълнително увеличаване на ползите от възобновяемата енергия.

Клиентите ще се възползват и от новоразработен интерфейс на приложението за смартфони, което позволява на собствениците да следят заряда на батерията на своя нов Nissan LEAF, да откриват най-близката до местоположението си зарядна станция или да охладят автомобила до идеалната температура преди потегляне.