Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Nissan недоволни от желанието на Торо Росо да вземе Албон

В Nissan недоволни от желанието на Торо Росо да вземе Албон

47
0
Александър Албон

В екипа на Nissan e.dams са изключително недоволни от желанието на Торо Росо да привлече Александър Албон в тима си от Формула 1 за следващия сезон.

Британецът от тайландски произход вече подписа 3-годишпен договор с тима от Формула Е, като през тази година той кара с успех във Формула 2 за тима на DAMS.

Сега обаче Албон е желан от Хелмут Марко за титуляр в малкия отбор на Дитрих Матешиц за следващия сезон. Преговорите между двете страни продължават, като от Nissan обявиха, че за момента до решение не се е стигнало, но се работи за достигането на най-доброто такова за всички страни.

„Ние в Nissan e.dams сме много разочаровани, защото сме направили много, за да помогнем на Алекс да се състезава от финансова гледна точка, каза босът на тима Жан-Пол Дрио. – Той получи добра кола във Формула 2 и показа, че е много бърз, в което не сме се съмнявали.

Затова подписахме с него 3-годишен контракт за Формула Е и неочаквано дойде екипът на Торо Росо с Хелмут Марко и каза, че иска Албон да бъде в тима му. И когато Марко говори за F1 на пилот, който винаги е мечтал за това, знаете добре какъв ще бъде неговият отговор.“

Според Дрио в следващите 2-3 седмици би трябвало да има решение по въпроса, като междувременно в тима на Nissan наеха Оливър Роулънд да кара другата кола като резервен пилот в последния 3-и ден от тестовете на отборите от Формула Е във Валенсия.