Начало Formula E News Нисан влиза във Формула Е, Рено се оттегля

Нисан влиза във Формула Е, Рено се оттегля

62
0

Нисан потвърди, че ще влезе във Формула Е от сезон 2018/2019 г. В същото време Рено ще се оттегли от сериите след края на предстоящия сезон 2017/2018 г. Последното не е изненадващо с оглед на това, че двата бранда са част от една и съща автомобилна компания.

Това ще означава, че екипът на e.dams, който спечели и 3-те отбори титли в шампионата, ще остане без заводската подкрепа на Рено. Но от друга страна се очаква той да бъде поет именно от Нисан, още повече че моторите на тима носят името Нисан.

Смята се, че рокадата е свързана с желанието на Рено да се концентрира изцяло върху Формула 1, където участва със заводски отбор втора поредна година.

“Като лидер при автомобилите с нулеви вредни емисии, Нисан ще електрифицира шампионата Formula E,” заяви Даниеле Скилачи, изпълнителен вицепрезидент на маркетинг и продажби, бизнес с електрически автомобили и батерии, председател на управителния съвет на Нисан за Япония, Азия и Океания.

Нисан ще бъде първият японски производител, който ще влезе в разрастващия се шампионат, нареждайки нашия дългогодишен успех в моторния спорт на стартовата линия на Formula E. Шампионатът ще ни даде световна платформа, чрез която ще популяризираме нашата иновативна стратегия Nissan Intelligent Mobility.“

“Присъединяването на име като Нисан е изключително важно събитие за състезанията,” коментира Алехандро Агаг, изпълнителен директор на Formula Е. – Не само че е прекрасно да приветстваме нов производител в семейството на Formula Е, но е страхотно да видим първия японски производител, влизащ в рамката, показвайки по този начин колко глобална е електрическата революция.

Япония е страна, която е в челото на новите технологии, с една от най-големите фен общности на Formula Е. Преминаването към устойчива мобилност е в ход и този процес не може да бъде спрян. Очаквам с нетърпение да видя логото на Нисан върху новите болиди за пети сезон.“