Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да съм пилот №2 във Ферари, смята Льоклер

Няма да съм пилот №2 във Ферари, смята Льоклер

176
0
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер заяви, че не се е присъединил към тима на Ферари да бъде пилот №2 в екипа и няма да изпълнява такава роля спрямо сегашния водещ състезател Себастиан Фетел.

Роденият в Монако пилот освен това заяви, че ако колата на Скудерията е достатъчно добра, както е тази година, то той ще се бори за титлата през 2019 година.

Шарл смята, че е нормално в отборите в определен момент от единия пилот да се изисква да помага на другия с оглед на шансовете им за по-предно класиране. Той обаче вярва, че в отбора ще оставят него и Фетел да се състезават поне в началото на следващия сезон.

„Мисля, че във всеки отбор е така. Имаш двама пилоти, които започват сезона с еднакъв статус, каза Льоклер. – И след това в един момент виждаме отборни заповеди, защото е очевидно, че единият се бори за по-предно класиране в шампионата, а другият не. Това е нормално и се случва във всеки тим.

Целта ми за следващия сезон е да направя възможно най-доброто с колата, с която ще разполагам. Тази година Ферари имат болид, с който да спечелят титлата и ако следващия сезон е същото, целта ще е да спечеля короната. Това определено е голямо нещо, но аз ще трябва да израсна много като пилот.“