Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не иска да бъде сравняван с Хамилтън

Норис не иска да бъде сравняван с Хамилтън

215
0
Ландо Норис

Ландо Норис, който от следващия сезон ще бъде титулярен пилот на Макларън, заяви, че не иска да бъде сравняван с Люис Хамилтън.

Младият британец ще дебютира за екипа от Уокинг през 2019 г. и неизбежно представянето му ще бъде следено внимателно и съпоставяно с това на сънародника си, който през 2007 г. влезе в F1 именно с Макларън и едва не спечели титлата още в първия си сезон.

Норис смята, че това няма да е много коректно спрямо него, тъй като тимът се намира в много по-различна ситуация спрямо тази преди 11 г. и е далеч от водещите отбори в решетката. Отборът е на 6-о място при конструкторите и изглежда, че много трудно може да се намеси в битката за подиумите и победите през 2019 г.

„Мисля, че да бъда сравняван с някой, който вече е спечелил 4 титли и може да вземе 5-а, не е лошо, каза Норис. – Но мисля, че ситуацията е много различна. Хамилтън дойде в Макларън когато те се представяха изключително добре.

А аз се присъединявам към тях в много сложен за тях период. Нещата през последните няколко години не са развиват добре за отбора. Той трябва да се върне там, където трябва да бъде като представяне.“

Ландо заяви още, че приоритетът му за 2019 г. е да победи съотборника си Карлос Сайнц, като в същото време трябва да помогне на Макларън да прогресира към по-предните позиции в решетката. „Правило номер 1 е да победиш съотборника си, каза Норис.

– Извън това, следващата година ще бъде тежка за Макларън, като ние няма да печелим. Може би няма да се борим с Ферари и Мерцедес, но трябва да можем да направим стъпка напред спрямо сега. Трябва да развиваме кола в следващите години, за да започнем отново да се борим за подиуми.“

Ексклузивно интервю с Ландо Норис и обзор на неговата кариера досега четете в брой 218 на списание ClubS1