ГП на след:
Последно състезание: OAE

Новият Хюндай R5 с успешен първи тест на асфалт

23.03.2016 | Асен Стоянов, снимка Хюндай | коментара

Екипът на Хюндай завърши успешно първия тест на новата кола на тима i20 R5 на асфалт. Изпитанието беше част от планираната 4-дневна работа по развитието на колата в южна Франция. Топлото и слънчево време предостави перфектните условия за тест на проекта, а зад волана на автомобила беше Кевин Абринг.

През първите 2 дни той караше на макадам, а в следващите 2 и на асфалт, като всичко премина успешно. Бяха изпробвани различни настройки на окачването на различните терени и нови по-големи спирачки.

Планира се колата да премине през хомологация това лято и да бъде готова за категорията WRC2 с използването по правилник на 1.6-литров турбодвигател с директно впръскване и 32 милиметров ограничител на турбото и 5-степенна скоростна кутия. За 4-те дни беше изпитана новата охладителна система и променената предна броня и капак.

"Важно е новата ни кола да бъде конкурентноспособна, както на асфалт, така и на макадам, заяви Андрю Джонс от Хюндай. - Защото това ще бъде изисквано от нашите частни клиенти. В същото време трябва да подобрим скоростта и издръжливостта на колата."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти