Начало Автомобили Новият Passat на VW с премиера у нас

Новият Passat на VW с премиера у нас

55
0

Порше БГ, новият официален вносител на Volkswagen в нашата страна, представи шестото поколение на Passat тържествено в модерния VW Център София.

Това е първата голяма премиера на австрийската група, която поставя ново начало в присъствието на изключително популярната марка в България. Ако в последните години VW се радваше на успех предимно на пазара за употребявани автомобили, сега изглежда най-после намира заслужено присъствие и при новите.

Новият Passat е много по-експресивен и запомнящ се от своите предшественици, без да е загубил нищо от техните качества.

Авангардното звучене на линията създава впечатление за динамика и атлетичен силует. Passat демонстрира ново лице, което се откроява с бляскава хромирана решетка и предизвикателни предни светлини, наподобяващи агресивен човешки поглед.

Внушителната задна част допълва цялостния дизайн и подчертава по-динамичния характер на новия модел. Увеличените външни размери придават представителен облик на модела и го доближават до автомобили от горния клас. Новият Пасат e по-къс от последната Е-Сlass на Mercedes с 5 см и е по-висок с 2 мм от последната петица на BMW.

Интериорът се отличава с хармоничност. Дизайнът е свеж и стилен, с чисти линии и наглед леки материали. Създава усещане за уют и комфорт, въпреки по-голямото пространство. Внушителният капацитет на багажното отделение от 565 литра е предимство за подобен тип автомобил.

Новият модел е на ново стъпало и в техниката, но отново се търси сигурност и стабилност на решенията. 7-те двигателя са с директно впръскване и са нови за тази серия. Спектърът на мощността варира от 105 к.с. до 250 к.с. На българския пазар моделът стартира с 2 бензинови (1.6 FSI и 2.0 FSI), както и 2 дизелови двигателя (1.9 TDI и 2.0 TDI). Останалите двигатели ще бъдат на пазара до края на годината.

Автомобилът има изцяло ново окачване, осигуряващо сигурност и комфортно поведение на пътя. То се допълва и от наличието на електромеханично сервоуправление, електронна спирачка за паркиране (EPB), динамична помощ при потегляне и различни други помощници.

Серийното оборудване включва двузонов климатроник, ESP, радио със CD, въздушни възглавници.

На разположение са още електронна стабилизираща програма ESP, ABS, EDS, ASR, EBV, MSR, спирачен асистент, въздушни възглавници отпред и отстрани.