Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още от Австралия нямаме особен късмет, каза Грожан

Още от Австралия нямаме особен късмет, каза Грожан

65
0
Ромен Грожан

„Какъв ден… отново”, заяви шефът на Хаас Гюнтер Щайнер след квалификацията за Гран при на Франция. „В крайна сметка и двете ни коли стигнаха Q3, но успяхме да се класираме девети и десети. Не е лош резултат, но можеше да сме седми и осми. Според мен колата е достатъчно бърза за тези позиции, така че утре ще трябва да наваксваме места на старта.”

В Q3 всъщност участва само единият болид на Хаас – този на Кевин Магнусен, след като малко по-рано Ромен Грожан катастрофира. Французинът разби автомобила си в бариерите на четвърти завой.

„Влязох в трети завой и изтървах задницата. Няма очевидна причина, така че ще трябва да проверим по-задълбочено. Ще прегледаме данните. Преминавах кривата така, както го бях правил по-рано, така че случилото се е малко странно. И разочароващо. Още от Австралия нямаме особен късмет. Надявах се този уикенд да премине гладко. Не се получи както ни се искаше, но все пак състезанието е утре и ще дадем всичко от себе си, за да стигнем седма позиция, където трябваше да се класираме и в квалификацията”, обясни Грожан.

Магнусен бе девети в квалификацията, като и той бе очаквал по-добро класиране.

„И двете ни коли стигнаха Q3, но след това не извлякохме максимума от сесията. До Q3 вървяхме чудесно. Накрая аз не направих добра обиколка. Кими [Райконен] ме изпревари в бързия ми тур, след това ме пусна. Представа нямам какво правеше. Но обиколката така и не се получи”, коментира Магнусен.