Начало Рали Ожие ще участва като гост пилот в кръга от DTM на Шпилберг

Ожие ще участва като гост пилот в кръга от DTM на Шпилберг

77
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие ще участва като гост пилот в предпоследния кръг на немския шампионат за туристически автомобили (DTM), който ще се проведе от 21 до 23 септември в Австрия. Петкратният WRC шампион ще кара Мерцедес-AMG C 63 DTM.

„Това ще е много вълнуващо изживяване”, коментира Ожие. „DTM е нещо напълно ново за мен, но се опитвам да уча колкото се може повече с всяка измината обиколка. Този шанс го възприемам като възможност да разширя хоризонтите си, да придобия повече опит. Досега не съм карал кой знае колко на постоянни трасета. Управлявал съм няколко пъти GT автомобил, а колите за DTM са очевидно по-бързи. Разбира се, не може да се очаква, че ще имам достатъчно скорост от самото начало. Очаквам труден първи уикенд в Шпилберг, където целта ми ще е да задържа темпото на останалите пилоти.”

Днес и утре Ожие е на тестове на пистата Валелунга в Италия, където ще свиква с колата.

„Себастиен е демонстрирал многократно възможностите си по цял свят, на асфалт и чакъл и има пет световни рали титли. Затова и за мен не е изненада, че иска да кара DTM автомобил”, коментира моторспорт шефът на Мерцедес-AMG DTM Улрих Фриц. „Сигурен съм, че и той, и феновете ще се забавляват много. В същото време е ясно, че няма да му е леко като гост в една толкова оспорвана серия. Но подобни предизвикателства карат един шампион като него да направи страхотно шоу за хората.”