Начало Рали Ожие увеличи аванса си в рали Корсика

Ожие увеличи аванса си в рали Корсика

83
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие увеличи аванса си в рали Корсика, четвърти кръг от световния рали шампионат за 2018 г. Френският пилот на М-Спорт е с преднина от 44,5 секунди преди последния ден на надпреварата.

В събота Ожие кара с изключително премерено темпо за разлика от предходния ден, когато спечели три от четирите състезателни отсечки.

„Всичко може да се случи и не искам да поемам допълнителен риск. Чувствам се комфортно, но ако някой каже, че 100% контролира ситуацията, ще излъже. Трябва да останем концентрирани”, заяви Ожие.

Зад него се оформи ожесточена битка за втората позиция, в която до вечерта на втория ден от надпреварата надделя От Танак. Естонският пилот успя да изпревари Тиери Нювил в последната специална отсечка, а Крис Мийк превърна уикенда на Ситроен в кошмар, след като катастрофира, тъй като чул неправилно прочетена от навигатора му Пол Нейгл бележка. Пилотът на Хюндай се бореше с проблеми в управлението – те се появиха вследствие на промени в настройките, чиято идея бе да направи колата му по-лека за каране. Вместо това нещата се влошиха и Танак се възползва.

Разочарованието за Мийк пък бе още по-голямо заради факта, че отпада на едно и също място в Корсика вече три поредни години.