Начало Рали Ожие излезе начело в Мексико

Ожие излезе начело в Мексико

44
0

Себстиен Ожие от екипа на М-Спорт излезе начело след 3-ия ден в рали Мексико след драматичен следобеден преход на пилотите по отсечките. След като изоставаше с половин минута от лидерите преди началото на деня, след неговия край той има 35.9 сек аванс пред Крис Мийк със Ситроен C3.

Ожие постигна 4 поредни етапни победи в планинските отсечки над Леон, като натискаше колкото може. Това му помогна да натрупа комфортен аванс преди последния ден, въпреки че в края имаше проблеми с износването на гумите.

След 13-ата отсечка изненадващо за едни и не съвсем за други начело в класирането бе завърналият се 9-кратен шампион Себастиен Льоб със Ситроен. Французинът се беше устремил към сензационен триумф, но спукана предна лява гума му коства загуба от над 2 минути. Това го прати едва 5-и.

Пред него се вредиха Андреас Микелсен с Хюндай, Дани Сордо (Хюндай) и Мийк. Последният не беше далеч от Ожие, но завъртане му струва загубата на около половин минута. Сордо пък също спука гума, но загуби доста по-малко време спрямо Льоб. От Танак, който бе в челото след втория ден, отпадна заради проблеми с турбото.

Лидерът в шампионата Тиери Нювил с Хюндай пък е едва 6-и на повече от 4 минути от лидера. Белгиецът загуби над 2 минути заради серия от малки грешки, спукана гума и влязла вода в двигателя след преминаване на река.