Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес уверили Хамилтън, че е равнопоставен с Розберг по отношение на...

От Мерцедес уверили Хамилтън, че е равнопоставен с Розберг по отношение на моторите

44
0

От Мерцедес са уверили Люис Хамилтън, че е равнопоставен със съотборника си Нико Розберг по отношение на задвижващите им системи.

Двигателят с вътрешно горене в колата на англичанина изгърмя по време на Гран при на Малайзия и предизвика остри реплики от страна на пилота, които след това той смекчи. Техническият шеф на Мерцедес Пади Лоу заяви впоследствие пред motorsport.com, че Хамилтън няма от какво да се притеснява и че разполага с абсолютно същите компоненти като съотборника си.

„При всички положения имаме два пълни комплекта от задвижващата система”, обясни Лоу. „Агрегатът, който гръмна, бе от въведената на Спа спецификация.”

Той каза също така, че в екипа са ужасно разстроени от станалото и продължи: „Работим много, много упорито, за да намалим проблемите. Постоянно правим подобрения. Всъщност издръжливостта е на най-високо ниво сега, ако погледнете цялостната картина. Това бе първото ни отпадане този сезон, ако не броите Барселона. Шампионатът навлиза във финалната си фаза и не искахме да разочароваме някой от пилотите си. За съжаление се получи точно това. Не сме доволни, защото така се влияе на надпревара, която всички искаме да е истинска. Такава е природата на спорта. По ирония на съдбата, ако Люис бе оставил мотора си от Сингапур, както направи Нико, всичко щеше да е наред.”

Отборът на Мерцедес отмени обичайния прес брифинг на Хамилтън след първоначалното избухване на пилота. Все пак Люис вече бе успял да заяви, че трябва да разбере какво става и защо подобни проблеми връхлитат постоянно неговия болид.

„Има 43 двигателя Мерцедес за 8 коли, същите са като моя, а при никого не се чупят. За Мерцедес аз съм пилот №1 и поради това искам да разбера какво се случва, както и какво ще предприемат, за да предотвратят такива ситуации в бъдеще. Имам две задвижващи системи и искам да сторят каквото е нужно, за да издържат. Ако това означава да не карам в една тренировка, тогава няма да карам. Просто ми кажете какво е нужно да сторя. Защото ще направя всичко, за да издържат моторите”, допълни Хамилтън.