ГП на след:
Последно състезание: OAE

От Пирели искат Хамилтън и Розберг да тестват новите гуми

14.09.2016 | ClubS1, снимки Пирели | коментара

Доставчикът на гуми във Ф1 Пирели иска пилотите на Мерцедес Хамилтън и Розберг също да участват в тестовете новите продукти за 2017 г., които ще са с 25% по-широки от сегашните. Ферари, Ред Бул и Мерцедес вече работят с компанията, за да развият новите гуми за следващия сезон с модифициран болид от 2015 г. Изпитанията за Скудерията вече правиха титулярните пилоти Фетел и Райконен.

Представител на Мерцедес на последния тест миналата седмица бе Паскал Веерлайн, а за Ред Бул в колата бе състезаващият се и във Формула Е Себастиан Буеми. От Пирели обаче бяха категорични, че искат да развиват гумите с настоящите пилоти в надпреварата, а именно водещите битка за титлата Хамилтън и Розберг.

"Грешно е за отборите ако не участват на тестовете със сегашните пилоти. Надявам се останалите екипи да последват примера на Ферари. Приоритет за нас е да работим с най-добрите, заяви босът на Пирели Марко Транкети Провера. - Надяваме се да видим имената на Хамилтън и Розберг в дневния ред за тестовете. Това е ключът за следващия сезон."

Мерцедес разполага с още 5 дни тестове, докато за Ред Бул те са 6, а за Ферари - 4. Изказването на Розберг обаче бе намек, че той няма желание да вземе участие при подготовката: "Ще изчакам, докато тестовете станат наистина полезни."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти