Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха кога ще бъде разгледана жалбата на Хаас срещу дисквалификацията на Грожан

Обявиха кога ще бъде разгледана жалбата на Хаас срещу дисквалификацията на Грожан

39
0
Ромен Грожан,Хаас

ФИА обяви кога ще бъде разгледана жалбата на екипа на Хаас относно дисквалификацията на Ромен Грожан в Гран при на Италия. Това ще се случи на 1 ноември в Париж.

Французинът финишира на 6-о място в състезанието, но след финала комисарите на ФИА постановиха, че подът на колата му не отговаря на правилата. В решението беше посочено, че е нарушена точка 3.7.1 D от регулациите.

Тя гласи: „Повърхността, образувана от всички части, разположени върху основната равнина, трябва да има радиус от 50 мм (+/- 2 мм) при всеки ъгъл, гледан непосредствено под колата, като това се прилага след определяне на повърхността.”

В решението бе казано още, че на 25 юли е била издадена техническа директива вследствие искане на Рено за уточнение по точка 3.7.1 D. На отборите е било дадено време до Гран при на Италия да направят необходимите промени по пода на автомобилите си.

От Хаас изтъкнаха, че при техния тим е имало забавяне на компоненти от доставчици, за които е допринесла и задължителната лятна пауза.

„Не сме съгласни с решението на стюардите да ни накажат, заяви шефът на тима Гюнтер Щайнер. – Силно вярваме, че 6-ото ни място в Гран при на Италия трябва да се запази. Затова оспорваме решението на комисарите.“