Начало Рали Обявиха окончателните дати на рали Сливен

Обявиха окончателните дати на рали Сливен

130
0
рали Сливен

Рали Сливен ще се проведе от 27 до 29 юли, обявиха официално организаторите. Състезанието получи своите нови дати от ФИА, като то е традиционно кръг от националния рали шампионат на България и част от Европейския рали трофей на ФИА – зона Балкани.

За тазгодишното си издание, рали Сливен ще предложи и близо 99% ново трасе на участващите екипажи. По традиция надпреварата ще започне в петък вечер със суперспециален етап по улиците на града домакин Сливен. Освен атрактивната скоростна отсечка в програмата на двата състезателни дни са залегнали още 10 скоростни етапа – 6 в събота и 4 в неделя.

В съботния ден екипажите ще трябва да преминат през 6 скоростни отсечки с обща дължина 130 състезателни километра. Преходите са 199 км, като е предвидена и една зона за презареждане на автомобилите. Най-дългият етап през деня е 24,90 км.

По традиция неделния ден е по-лекия в програмата на рали Сливен. Крайното класиране ще трябва да се реши в нови 4 етапа с обща дължина 44,9 км, а преходите са 58 км. Официалното награждаване на победителите е предвидено в ранния неделен следобед.