Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон най-вероятно ще пропусне следващия сезон в F1

Окон най-вероятно ще пропусне следващия сезон в F1

58
0
Естебан Окон

Естебан Окон по всяка вероятност ще пропусне следващия сезон във Формула 1. Това смята спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Французинът ще загуби мястото си във Форс Индия, което ще бъде заето от Ланс Строл, чийто баща Лорънс стана собственик на тима.

И последната останала възможност за Окон да кара догодина е в екипа на Уилямс. Там единият титулярен пилот догодина вече бе обявен. Това ще бъде Джордж Ръсел.

„Мисля, че сме попаднали в ситуация, при която ще трябва да търсим на Окон точното място за 2020 г. и да пропуснем един сезон, каза Волф. – Ще го интегрираме в тима ни Мерцедес, като той може да допринесе за по-доброто ни представяне.

Единствено възможност в последния момент може да се отвори в Уилямс. Нещата обаче не зависят от нас. В Уилямс трябва да решат кой ще е вторият им пилот за 2019 година.“

Кандидати за позицията в Уилямс са още сегашният титуляр Сергей Сироткин, резервният такъв Роберт Кубица и отскоро Естебан Гутиерес, който има сериозни спонсори.

Според Волф заместник-шефът на тима Клер Уилямс ще вземе решение, което е в най-добрия интерес на тима от пилотска и комерсиална гледна точка. А тя още не е стигнало до него и скоро то няма да бъде взето.