Начало Автомобили Opel предлага серия интелигентни аксесоари за ваканционните пътешествия

Opel предлага серия интелигентни аксесоари за ваканционните пътешествия

66
0

Разработени от Opel аксесоари слагат край на хаоса при подготовката за по-дълги семейни пътувания. Специалните скоби, разделителни елементи и мрежи позволяват превозваните предмети не само да бъдат съхранявани безопасно, но и винаги да имате под ръка всичко необходимо. В крайна сметка, пътуването с автомобил има многобройни предимства – особено за семейства с деца. Можете да натоварите бързо и удобно всичко – от детски колички, през велосипеди до щеки за планински туризъм. А тези, които решат да се възползват от предимствата на системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar могат да извлекат двойна полза. Тя осигурява не само допълнителна безопасност и спокойствие по време на път, но гарантира и безпрепятствен достъп до интернет за цялото семейство чрез Wi-Fi точката за достъп, способна да работи с до седем мобилни устройства едновременно.

“Нашата гама от аксесоари и принадлежности съдържа повече от 50 продуктови фамилии, включително пакетите оборудване FlexOrganizer. Tе дават възможност за прегледна подредба на багажното пространство и спомагат за повишаване на безопасността,” отбелязва Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване. “Моята лична препоръка за дълги пътувания в компанията на деца е адапторът FlexConnect, който ще ви даде възможност да монтирате таблет удобно на облегалката за глава на предната седалка и ще позволи на децата отзад да се забавляват пълноценно.”

Хората, които товарят автомобилите си преди дълго пътуване, трябва да помислят на първо място за безопасността, тъй като при внезапно спиране, необезопасените предмети в багажника могат бързо да се превърнат в изключително опасни снаряди. Пакетът оборудване FlexOrganizer, който се предлага на цена от 245 лева (всички цени са препоръчителни от производителя с включен ДДС за пазара в България) при новия Astra Sports Tourer, Insignia Sports Tourer и Country Tourer, както и при Zafira Tourer дава перфектното решение. Системата включва осигурителни колани с безстепенно регулиране, които могат да се използват за фиксиране на багажа към страничните релси. Практичните мрежести джобове отстрани и водонепропускливият контейнер за съхранение са удобно място за разполагане на аптечката за първа помощ и предупредителния триъгълник. С помощта на разработената от специалистите на Opel разделителна мрежа FlexOrganizer и приспособлението за разпределяне на багажа FlexRail, товарното пространство може да бъде разделено на две зони с цел предотвратяване на произволното плъзгане на чанти и кутии по пода. Това не само повишава функционалността на товарното пространство, а дава и възможност чрез различните елементи да се създаде организация и в по-големи багажни обеми, която да ги предпази от драскотини и повреди. Допълнително предимство е фактът, че аптечката за първа помощ, предупредителният триъгълник и сигналните жилетки са винаги лесно достъпни, а не заровени под останалия багаж.

Подвижният под на багажника FlexFloor също е изключително ергономично предимство. Тапицираният с велур под позволява лесно товарене и разтоварване на Insignia Sports Tourer и може да се поръча в черен или в кафяв цвят. Подът може да бъде изтеглен 40 сантиметра навън и да поеме натоварване до 120 килограма, с което значително улеснява товаренето на тежки предмети без необходимост от мъчителното им вдигане и поставяне навътре в багажника.

Малки предмети като плюшени играчки, книги или други видове детски забавления могат да се съхраняват в кутията за транспортиране с капак за задните седалки. Благодарение на нея децата винаги знаят къде да потърсят своята любима играчка и не се налага да питат “Къде ми е мечето?” Разработена е и специална кутия за багажника на Opel ADAM. Тя се предлага в три различни изпълнения, допълвайки оборудването на шампиона по индивидуализация. Кутията е облицована с мека материя и може да бъде разделена на три различни отделения. Бележници, химикалки, носни кърпи и козметични принадлежности могат да се съхраняват удобно и прегледно във всички модели на Opel с помощта на специалната приставка за поставката за чаши и напитки.

Освен това Opel предлага и интелигентни модерни инфоразвлекателни решения като стойката FlexDock за смартфони, която е на разположение при моделите Opel ADAM, Corsa и Zafira Tourer. Монтирана на арматурното табло, тя дава възможност смартфонът да бъде използван като навигационна система. Друго предимство на FlexDock е способността й да зарежда смартфоните без необходимост от допълнителни кабели.

Адапторът FlexConnect е друг многофункционален прибор, който прави пътуването в повечето модели на Opel по-безопасно и забавно. Закачалката на адаптора, който се прикрепва към облегалките за глава на предните седалки, гарантира, че чантите с покупки няма да полетят във въздуха при внезапно спиране. В съчетание със стойката за iPad или таблет Samsung Galaxy, децата на задните седалки могат да получат желаното забавление, а родителите им отпред имат възможност да се насладят на спокойно пътуване. Изборът в тази насока се разширява още повече от системата Opel OnStar и Wi-Fi точката за достъп до мобилен интернет със скорост 4G LTE, предлагащи широка гама от онлайн приложения.

Веднъж пристигнали до желаната крайна цел, много семейства обичат да си почиват и разпускат със съвместни велосипедни разходки, а разработеният от специалистите на Opel напълно вграден велосипеден багажник FlexFix прави това възможно и лесно. Системата позволява да транспортирате до ваканционната си дестинация до четири велосипеда по максимално безопасен и удобен начин – багажникът за велосипеди е готов за употреба само за няколко секунди без необходимост от каквито и да било специални инструменти. Когато не ви е необходим, той се прибира изцяло в задната броня. Патентованата система на Opel се предлага на цени от 980 до 1 545 лева за моделите ADAM, Corsa, Meriva, Mokka и Zafira Tourer.