Начало Лайфстайл Оптичната PON мрежа е най-надеждната и ефективна комуникационна технология

Оптичната PON мрежа е най-надеждната и ефективна комуникационна технология

106
0

Високоскоростен и надежден интернет с оптичната PON мрежа предлага Spectrum Net. Всички нови абонати, сключили договор между 9 март и 20 май тази година ще имат възможността да спечелят три незабравими дни с най-бързите пилоти в сърцето на Турция в началото на юни. Това е едно от най-атрактивните събития в календара на Формула 1. Тук посоката на движение, за разлика от повечето други писти, е обратна на часовниковата стрелка и има много отсечки за изпреварване.

Spectrum Net е първата компания, която въвежда тази технология за своите клиенти в България. Освен интернет, през PON мрежата се предлагат цифрова телевизия и телефон. В момента тя е достъпна за домашни потребители в София, Варна и Бургас.

PON (Passive Optical Network) е най-надеждната и ефективна комуникационна технология. Тя е изградена от оптични кабели, при които информацията се предава чрез светлинни сигнали на големи разстояния. Използваните в момента медни проводници на LAN мрежите действат на принципа на електрическите импусли и разчитат на превключватели с електрозахранване, което ги прави зависими от атмосферните условия и промените в тока.

Оптичната мрежа не е само най-защитената от външни влияния. Тя е и най-ефективната и с огромен капацитет за пренос на данни.

С развитието на HDTV и video-on-demend, нараства и нуждата от бърза, сигурна и качествена мрежа, която да ги доставя. А дори и най-новите вариации на кабелни и сателитни връзки доставят тези услуги със затруднения и без гаранция за надеждност.

Ето защо PON мрежата е оптималното решение за доставка на вече съществуващите високи технологии и дори има капацитета да поеме бъдещето им развитие.

www.pon.bg