Начало Рали Остберг най-бърз в шейкдауна на рали Финландия

Остберг най-бърз в шейкдауна на рали Финландия

52
0
Мадс Остберг,Ситроен

Мадс Остберг със Ситроен C3 беше най-бърз в шейкдауна на рали Финландия, 8-и кръг от първенството на WRC. Норвежецът измина дългата 4.26 км отсечка Весала за 1:54.8 мин при най-доброто си преминаване и изпревари с 0.6 сек своя съотборник Крейг Брийн.

Ситроен е с ревизирана геометрия на предното окачване за това състезание, като Остберг остана много доволен от поведението на колата, както в тесните, така и в широките секции от трасето.

„Работим здраво по колата, за да ми пасва по-добре, каза Мадс. – Правейки повече състезания за тима, можем да започнем развитието на колата в друга посока. Променихме малко философията на диференциала към положение, към което аз съм свикнал.“

Трети се нареди Яри-Мати Латвала с Тойота, като финландецът изостана на 1.1 сек от Остберг. Само на 1 десета след него остана От Танак с Тойота, като преди началото на шейкдауна бе сменена скоростната кутия в колата на естонеца.

Лидерът в първенството Тиери Нювил с Хюндай завърши 6-и с равно време с петия Теему Сунинен. Шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт се класира 9-и.