Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Хонда още не са решили дали ще въвеждат подобрения за Малайзия

От Хонда още не са решили дали ще въвеждат подобрения за Малайзия

35
0

Доставчикът на задвижващи системи за Макларън – Хонда, още не е решил дали ще въведе подобрения по агрегата си за предстоящата Гран при на Малайзия на пистата Сепанг. Това заяви спортният шеф на компанията за Формула 1 Юсуке Хасегава. Според него японците ще вземат окончателното решение на самата писта в четвъртък или петък.

Хонда има неизползвани 3 от токените си за ъпгрейди на задвижващата си система за годината, които по всяка вероятност ще бъдат използвани за подобряване на двигателя с вътрешно горене. Възможно е те да бъдат внедрени само в едната кола, за да спестят на този етап наказание за другия пилот заради използване на повече от 5 бройки за сезона на даден компонент.

„Не сме сигурни дали ще поставим някакви ъпдейти по мотора за това състезание, заяви Хасегава за предстоящия уикенд в Малайзия. – Ще вземем окончателното решение на трасето, което ще е базирано на баланса между представянето и надеждността на задвижващата система.”

Ексклузвино интервю с Хасегава за проблемите на Хонда във Ф1 и бъдещите планове на компанията четете в новия брой 197 на списание ClubS1