Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите могат да оспорят джантите на Мерцедес в бъдеще, обяви Уайтинг

Отборите могат да оспорят джантите на Мерцедес в бъдеще, обяви Уайтинг

142
0
гуми,джанти,Мерцедес,Пирели

Джантите на Мерцедес с отвори могат да бъдат обект на протест от страна на другите отбори в бъдеще, ако въпросните елементи бъдат използвани. Това обяви състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг.

Сребърните стрели въведоха новите си джанти с отвори в зоната на захващане към главините в Гран при на Белгия, след което представянето на колата по отношение на износването на гумите значително се подобри.

После обаче Мерцедес реши да не ги използва в Остин за Гран при на САЩ, тъй като тимът беше информиран от ФИА, че може да има протест от страна на други отбори заради неизяснения им статус към момента.

След това преди уикенда за Гран при на Мексико стюардите на федерацията обявиха, че джантите са напълно легални в тази им конфигурация.

Сега Уайтинг заяви, че становището на стюардите за легалността на джантите, колкото и странно да звучи, важало само за въпросното състезание в Мексико. И използването им в следващи надпревари можело да бъде обект на протести от страна на конкурентите.

Според Уайтинг твърденията на Ферари, че въпросните елементи може да са нелегални говори за това, че в Скудерията не разбират добре как те работят. „Във Ферари не знаят какво точно са направили от Мерцедес, но винаги имат възможността да подадат протест“, каза Чарли.