Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите не постигнаха единодушие за дифузьорите, Бърни твърди обратното

Отборите не постигнаха единодушие за дифузьорите, Бърни твърди обратното

39
0
Ред Бул

Отборите от Формула 1 не постигнаха единодушие относно правилата за обдухване на дифузьорите на поредната извънредна среща, състояла се тази сутрин на пистата Силвърстоун. На събирането присъстваха и шефове на екипи, като то се проточи далеч повече от очакваното.

Съвсем очаквано обаче се оказа, че 12-те тима не са на едно мнение. Първо слуховете в падока бяха за два отбора, отказващи да се съгласят на варианта от Валенсия, когато на екипите бе забранено да сменят картите за управление на двигателите между квалификацията и състезанието. По-късно в приказките се промъкнаха имената на Ферари и Заубер, но официално изявление не бе направено.

Следващите срещи на техническата работна група тепърва ще бъдат насрочени, като за Гран при на Германия (която е след две седмици) трябва да бъде постигнато решение.

ФИА изрази готовност да приложи правилата във варианта им от Валенсия, но изисква за това единодушие от страна на отборите, а точно то е изключително трудно постижимо.

Съвсем малко по-късно обаче Бърни Екълстоун отново внесе смут, заявявайки пред ВВС на стартовата решетка на Силвърстоун, че всичко по правилата е договорено.

Съгласиха се да останем с предишния вариант. Всичко е наред – бе категоричен управляващият търговските права на спорта.