Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отхвърлиха искането на Уилямс за преразглеждане на решенията на стюардите от Баку

Отхвърлиха искането на Уилямс за преразглеждане на решенията на стюардите от Баку

76
0
Ланс Строл,Уилямс

Международната автомобилна федерация (ФИА) отхвърли искането на екипа на Уилямс за преразглеждане на част от решенията на стюардите в Гран при на Азербайджан в Баку преди седмица.

Екипът от Гроув искаше ново разглеждане на наказанието на Сергей Сироткин от 3 места в решетката за Испания и 2 наказателни точки към лиценза му за удара с Перес, както и санкцията на Кевин Магнусен от само 10 секунди за удара с Пиер Гасли.

В Уилямс не бяха съгласни и с липсата на такава при катастрофата между Хюлкенберг, Сироткин и Алонсо в първата обиколка, както с поведението на Фернанадо, който стигна до бокса на 2 колела, като едва не катастрофира при влизането в питлейна, удряйки се в стената.

След ново обсъждане на стюардите и състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг чрез конферентна връзка се е стигнало до заключението, че няма нови важни и отнасящи се към ситуацията елементи, които да доведат до ново разглеждане на инцидентите.

В Уилямс имаха претенции, че наказанието на Магнусен е недостатъчно голямо и непоследователно с оглед на санкциите, налагани в други подобни случаи. Те също така смятаха, че прибирането на Алонсо към пита е било опасно, но стюардите са преценили, че то е било извършено по безопасен начин.

Относно инцидента между Хюлкенберг, Сироткин и Алонсо, ФИА обяви, че тимът е изпуснал срока за подаване на протест и ситуацията не може да бъде преразглеждана.