Начало Картинг Откриха картинг сезона с тестове в Кюстендил

Откриха картинг сезона с тестове в Кюстендил

348
0

Новият сезон за картинг спорта у нас на практика започна днес с тестовете на трима от пилотите ни на пистата Пауталия в Кюстендил. При слънчево и топло за сезона време изпитания направиха Никола Цолов, Юлиан Димитров и Люсиян Савов.

За последния това беше първо каране с новата машина от клас Ротакс Джуниър. Затова Люси навъртя около 150 обиколки, като много хареса картинга си с доста повече мощност. До миналия сезон той караше в клас Мини, като изглежда по-мощната машина от Ротакс ще му пасва по-добре.

Цолов, който е шампион в клас Мини за 2017 г. в Националните картинг серии, ще остане в същия клас и ще използва отново шасито на Прага. Той навъртя около 50 обиколки, които бяха са влизане в кондиция и без да бъдат пробвани сериозни неща.

Юлиан Димитров, който миналия сезон стана шампион в Мини Бг в Националните серии, тази година минава едно стапало нагоре и ще кара в Мини. Той направи 100-ина тура, като в екипа му останаха много доволни от изпитанията.

Пилотите се радваха на сериозен грип на пистата, въпреки че няколко месец на нея не бяха карани професионални машини. Първият кръг от новия сезон в Националните картинг серии ще бъде на 20-22 април на пистата в Кюстендил.