Начало Картинг Откриват новата картинг писта в Твърдица

Откриват новата картинг писта в Твърдица

508
0

Най-новата картинг писта в България ще носи името на легендарния пилот Тодор Славов. Съоръжението, което се намира в град Твърдица, ще бъде открито с тържествена церемония днес 22 октомври. Пистата е изградена изцяло със средства по „Програма за развитие на селските райони 2007-2013“ и е с приблизителна стойност от 2 милиона лева. Подготовката на спорното съоръжение отнема близо 12 месеца, като първата копка е направена през месец октомври 2014 година.

Трасето е с дължина от 700 метра и предлага седем конфигурации за каране. В близост до него е изградена и административна сграда, която разполага с всички необходими удобства за провеждане на състезания, семинари и други събития от сферата на моторните спортове. В нея ще бъде организиран специален кът, където ще бъдат изложени някои от най-ценните купи и предмети от кариерата и живота на Тодор Славов.

На празничната сесия на общинския съвет в Твърдица, която се проведе на 14 октомври и бе посветена на празника на града Петковден, бе взето единодушното решение новото спортно съоръжение да носи името на легендарния български пилот Тодор Славов, който загина в тежка катастрофа на Рали „Твърдица-Елена“ през юни месец.

С това свое решение общинските съветници се надяват, че хилядите деца, които ще направят своите първи стъпки в моторните спортове на тази писта, ще възприемат добродетелите, които притежаваше Тодор Славов, и ще поемат по неговите стъпки към върховете на автомобилните спортове. 

Тържествената церемония, с която ще бъде открита пистата за моторни спортове „Тодор Славов“, ще започне в 13 часа, като на нея ще присъстват кмета на Твърдица г-н Атанас Атанасов, бащата на Тодор Славов г-н Слави Славов и представители на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, които ще представят проект за менажиране на съоръжението.