Начало Други Отмениха планинското изкачване Шипка Дамасцена 2018

Отмениха планинското изкачване Шипка Дамасцена 2018

140
0

Планинското изкачване Шипка Дамасцена 2018, което трябваше да се състои идния уикенд (21-22 юли) и да е 5-и кръг от националния шампионат, няма да се проведе.

Причината е, че Агенция Пътна инфраструктура не дава съгласие за провеждане на състезанието поради пропадане на пътната настилка в следствие на силните дъждове и създалите се опасни условия.

„Въпреки сериозната подготовка за провеждане на състезанието и всички усилия, които положихме за да го проведем и да получим разрешение от АПИ София, днес в централата на Дамасцена Алба АСК се получи официалното становище на Агенция Пътна инфраструктура, относно даването на съгласие за провеждането на състезанието планинско изкачване Шипка Дамасцена 2018, се казва в съобщението на организаторите.

– В отговорът си Агенция Пътна инфраструктура не дава съгласие за провеждане на състезанието, поради пропадане на пътната настилка в следствие на обилните валежи, както и на оценката на риска при пренасочване на автомобилния трафик през Проход на Републиката.

Автомобилен спортен клуб Дамасцена Алба се извинява на всички състезатели и зрители, които с нетърпение очакваха състезанието.“