Начало Рали Отмениха рали спринта в Твърдица

Отмениха рали спринта в Твърдица

75
0

Предвиденият за 10-11 февруари снежен рали спринт Твърдица беше отменен поради неблагоприятните атмосферни условия. Събитието щеше да се състои за втори път, като бе организирано от Motorsport Academy съвместно с Община Твърдица

„Уведомяваме ви, че метеорологичната прогноза в последните два дни е изключително неблагоприятна за организиране на мероприятието на 11 февруари, се казва в съобщението на организаторите. – През последното денонощие валя дъжд при температура над 9 градуса, което почти унищожи добре подготвеното трасе.

При такава ситуация, а и предвид прогнозата за валежи от дъжд и високи температури през идната седмица, мероприятието няма да бъде организирано и проведено. Безопасността и сигурността на участниците е най-важния приоритет за нас като организатори, а при тези условия няма как да бъдат гарантирани.

Моторспорт Академия продължава да работи в посока развитието и популяризирането на автомобилния спорт в частност рали дисциплината сред любителите и състезателите. Съвсем скоро ние ще ви предложим мероприятие, което да е независимо от метеорологичната прогноза, а и доста по атрактивно от снега.”