Начало Moto News Отмяната на състезанието в Япония бе добра новина за Лоренцо

Отмяната на състезанието в Япония бе добра новина за Лоренцо

41
0

Отлагането на Гран при на Япония в MotoGP бе добре дошло за пилотa на Фиат Ямаха Тим – Хорхе Лоренцо. Пилотът нарани дясната си ръка по време на предсезонни тренировки и в момента текат финалните стадии на възстановяването му, затова отлагането му позволи да прекара няколко дни повече във физически тренировки и рехабилитация и същевременно естествено на него не му се наложи да натоварва ръката си до краен предел този уикенд.

Така за следващото състезание в Испания, което е домашно за него, Лоренцо ще бъде почти абсолютно възстановен и ще се опита да зарадва многобройните си фенове с победа на родна земя и в кралския клас.

„Благодарение на внезапната смяна на датата за състезанието на Мотеги, имах доста повече време да тренирам. Тази седмица бях във фитнеса и работих с физиотерапевт, а във вторник и четвъртък направих две тренировки с кросов мотоциклет. Това ми помогна да видя, че сега почти не изпитвам дискомфорт докато карам. Това ми вдъхва много самоувереност, защото ще пристигна на Херес почти 100% възстановен.

Херес е магическо трасе за мен, както мисля и за всички испански пилоти, защото това е писта, където чувстваш публиката наистина е много близо до теб. Там винаги съм се представял добре. Имал съм много полпозишъни и имам две победи в 250-кубиковия клас, затова се надявам сега да успея да се боря за победата и в MotoGP „, заяви настоящият вицешампион, който миналата година, се движеше трети на Херес след старт от полпошизън, но падна четири обиколки преди финала.