Начало Картинг Отново успешен сезон за картинга в шампионата на Югоизточна Европа

Отново успешен сезон за картинга в шампионата на Югоизточна Европа

46
0

С официална пресконференция българската федерация по картинг спорт отчете края на картинг сезона. В класирането по нации България е на второ място след Гърция. След нас са Румъния, Турция, Македония и Украйна. Пред журналистите се представиха Владимир Арабаджиев, шампион в клас ICC на Югоизточна Европа, Христо Василев и Стефано Ловчанлиев, съответно втори и трети в клас ICA.
Стана ясно, че и тримата ни картингисти имат сериозни планове за развитие в моторните спортове.
На Владимир Арабаджиев предстоят още два старта в Евросериите Формула 3000, съответно 21.10.2007 на Монца и 11.11.2007 на пистата край Барселона.
Предстоят и тестове в GP2 сериите, които сп. Club F1 следи подробно.
Стефано Ловчанлиев тръгва по пътя на Николай Върбицалиев. Вече е преминал първия лицензен курс във Валенсия, като на 22 и 23 октомври окончателно ще стане ясно участието на Стефано във Формула BMW.
Христо Василев продължава и през следващия сезон да кара картинг в Италия, но и неговият поглед е към по-олемите серии. Водят се преговори с Рено за участие във Formula Racing Development Limited.
Освен представените пилоти трябва да отбележим и третото място на Митко Матев в клас ICA/J. В този клас шести е Симеон Богданов. Друг наш представител, допринесъл за отборното класиране, е Борис Богданов, класирал се пети в клас ICC. На Полина Тахова не й достигна точка и половина, за да стане трета в клас Rotax Max.