Начало WRC News От Танак със сериозна преднина в Испания

От Танак със сериозна преднина в Испания

35
0

От Танак с Тойота има сериозна преднина от 26.8 сек пред Дани Сордо от екипа на Хюндай след втория ден на рали Испания, 12-и предпоследен кръг от първенството на WRC.

Днес 6-те отсечки се проведоха на макадам, което даде голямо предимство на естонеца пред лидерите в шампионата Тиери Нювил с Хюндай и Себастиен Ожие с Форд Фиеста.

Танак имаше проблеми с окачването, като амортисьорите му прегряваха, което правеше колата много „мека“ при преминаването на отсечките. Въпреки това той успя да съхрани солиден аванс пред Сордо. Испанецът изглеждаше, че ще завърши на 3-а позиция, но бавно преминаване през последната за деня 7-а отсечка на Елфин Еванс го изведе на 2.9 сек пред пилота на М-Спорт.

На 4-а позиция се намира 9-кратният шампион Себастиен Льоб със Ситроен, за който това е 3-о рали за сезона. Французинът направи промени по настройките след сутрешните отсечки, което му помогна да се справи със свръхзавиването на автомобила си. Той е само на половин секунда от Еванс.

Едва 5-и завърши деня Яри-Мати Латвала с Тойота. Финландецът беше 2-и до третата отсечка, но след това предполагаема повреда в окачването му коства загубата на много време. В 6-ата и 7-ата отсечка обаче той бе най-бърз и е на 7.4 сек зад Льоб.

Шампионът Ожие от екипа на М-Спорт е 7-и, зад Андреас Микелсен, като очаквано имаше трудности със сцеплението, минавайки втори по етапите. Още по-големи такива съответно имаше лидерът в първенството Нювил, който трябваше да минава първи. Белгиецът е 9-и в подреждането, на почти минута зад Танак.